Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Virta-opiston kuvataidekoulu - mitä se on?

Kuvataidekoulu on osa Virta-opistoa. Kuvataidekoulu  järjestää kuvataiteen perusopetusta opetushallituksen vahvistaman opetussuunnitelman mukaisesti. Opetus perustuu lakiin taiteen perusopetuksesta, ja sillä tarkoitetaan peruskoulun ulkopuolella tapahtuvaa taideopetusta, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Opetus antaa ilmaisuvalmiuksia kuvataiteen eri aloille suuntautuville nuorille sekä lisää lasten ja nuorten mahdollisuuksia kuvataidekulttuurin ymmärtämiseen ja siitä nauttimiseen.

Kuvataidekoulussa on 1 päätoiminen ja neljä tuntiopettajaa. Opettajat ovat koulutukseltaan joko kuvataidepedagogeja  ja/tai kuvataiteen  ammattilaisia. Koulua johtavat Imatran Työväenopiston rehtori ja kuvataiteiden vastuuopettaja.

Kuvataidekoulun oppilaat ovat 6-18 -vuotiaita. Opinnot kuvataidekoulussa voidaan aloittaa missä ikävaiheessa tahansa. Hakuaika alkavaa opintovuotta varten on kesäkuun alusta 8.6 alkaen, mutta vapaita paikkoja voi tiedustella myös muulloin lukukauden aikana.

Kuvataidekoulussa on n. 100 oppilaspaikkaa. Opetus tapahtuu ryhmissä, joissa on samanikäisiä oppilaita. Koulun opetuskieli ovat suomi. Oppilaiksi otetaan myös muuta kuin suomea äidinkielenään puhuvia.

Opetusryhmät kokoontuvat kerran viikossa, iltapäivisin ja iltaisin. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti  Tainiotalolla ( Juskunmäenkatu 24)

 

 

 

 

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen

Haku tapahtuu sähköisessä osoitteessa www.ito.fi

Ohjeet:

Klikkaa itsesi sisään www.ito.fi , paina ilmoittaudu -painiketta. Paina aukeaman vasemman reunan Kurssit -kuvakkeesta ja sen jälkeen pääluokkana on Lasten ja nuorten taiteen perusopetus ja aineet kohdalta Kuvataidekoulu - painikkeesta.  Voit etsiä kurssia Lisätietoja kohdalta lukujärjestyksen mukaan mutta myös sen mukaan onko kurssilla tilaa vai ei. Etsi itsellesi oman ikäsi ja kuvataiteen perusopetuksen opiskeluhistorian perusteella sopiva ryhmä ja ilmoittaudu.