Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Takaisin kielten pääsivulleTakaisin kielten pääsivulle

 

 

Kurssien tasomääritykset

Opinto-ohjelmassa on kunkin kielen kurssin kohdalla ilmaistu taso. Kirjain joidenkin kurssien nimen perässä ilmaisee rinnakkaisryhmää. Rinnakkaisryhmät ovat suurin piirtein samalla tasolla, mutta eri aikoina ja mahdollisesti eri opettajien vetämiä, minkä takia ne eivät välttämättä etene aivan samassa tahdissa.

 

Perustaso

Kielen opiskelu alkaa alkeista eikä aiempia tietoja tai taitoja edellytetä. Tilannepohjaisten aktivoivien harjoitusten avulla perehdytään kielen ääntämiseen, perusrakenteisiin ja -sanastoon, opitaan ymmärtämään tavallisimpia ohjeita ja neuvoja sekä reagoimaan niihin suullisesti ja kirjallisesti.
Tavoitetaso: Yleisten kielitutkintojen tasot 1-2.

 

Keskitaso

Runsaan tilannepohjaisen harjoittelun avulla vahvistetaan kielen rakenteiden hallintaa, laajennetaan sanastoa, harjaannutaan kuuntelemaan pidempää vieraskielistä puhetta keskeisistä aihepiireistä sekä opitaan myös itse tuottamaan puhetta samoista aiheista.
Tavoitetaso: Yleisten kielitutkintojen tasot 2-3.

 

Jatkotaso

Omaehtoista tuottamista korostavan kielen harjoittelun avulla hiotaan ja syvennetään rakenteiden hallintaa ja laajennetaan voimakkaasti aktiivista sanavarastoa, totutellaan ymmärtämään normaalitempoista puhetta sekä tuotetaan puhuttua ja kirjoitettua kieltä itsenäisesti omien mielipiteiden ilmaisemiseksi yleiskielen sanaston puitteissa.
Tavoitetaso: Yleisten kielitutkintojen taso 4.

 

Keskusteluryhmät

Keskusteluryhmiin voivat osallistua kaikki ne opiskelijat, joilla on riittävät keski- ja jatkotasolla saavutetut (tai vastaavat) perustiedot kielestä ja jotka haluavat erityisesti kehittää suullista kielitaitoaan.

 

Takaisin kielten pääsivulleTakaisin kielten pääsivulle